Home >> România ca spectacol >> Co-Ko… sparge B.U.B.A.! Ţup, ţup, ţup, nu-ţi dau NUP… te bag la ZDUP!

Co-Ko… sparge B.U.B.A.! Ţup, ţup, ţup, nu-ţi dau NUP… te bag la ZDUP!

…Sigur că rimează cu duba şi nu te mai pup! B.U.B.A vă amintiţi cine era… Dacă nu, vă reamin­tesc eu, am titrat-o şi într-o emisiune „Braşoc” de pe vremuri. Băsescu-Udrea-Boc-Anastase. „Patrulaterul” din fruntea regimului care tăia pensii şi salarii, număra din doi în doi prezenţa în Parlament şi sifona „instituţional” milioanele Statului din sudoarea şi agoniseala poporului. Acum că nu mai sunt la putere, iese totul la iveală şi hora corupţiei e balşoaie rău. Stindardul regimului Băsescu a devenit bastardul său. Şi se întoarce împotriva celui care l-a creat. Păi, n-a vrut el luptă anticorupţie?… Acum, are şi acasă!
Vreţi să ştiţi, desigur, cine este şi ce este Co-Ko. Păi, emanaţii de elită ai regimului Băsescu. Care acum sunt liberi de sfoară şi îl tăvălesc pe dresor. Coldea-Kovesi… V-aţi prins! După ce au amintit-o în treacăt pe Robertuţa şi pe Bocuţă, cei doi au priponit-o pe Lenuţa. Acum s-au luat vârtos de însuşi Zeus. Cu anturaj, cu mită pentru a fi reales, cu frăţior, cu ginerică, cu tot. Săriţi, că ne guantanamizează! Aşa s-a stropşit Băse-Vodă-Lobodă-Fost-Caca-Pârţ către alde Coldea, Stanciu, Kovesi. Şi ăştia trei fix se scarpină care mai de care în pix. Nu mă interesează ce zice Băsescu, dixit Kovesi. Când  a auzit Băsel, mai să vomite în televizor: mi-e silă să-i sun! Deşi eu i-am urcat acolo… Frumos, nu? „Doamna de Fier” a justiţiei mioritice, cu mioare de toate culorile politice, care mai de care mai rătăcite, ne-a mai arătat, tot la televizor, două chestii în Săp­tămâna Patimilor. Nu vă gândiţi la sutienul justiţiei… Ne-a arătat coada… Coada de la DNA… unde, aproape că-şi dădeau brânci să intre chemaţii laolaltă în aceeaşi zi. Bună lovitură de imagine! Coana Leana, aia ciuruită, nu asta opărită şi înţelenită, ar fi exclamat coxochimic şi chixocomic, ca în bancul de „iepocă”: „Io-te ce CO2!”. Că tot vorbim de dame celebre, unii răutăcioşi au comparat-o pe năvalnica Kovesi cu Ana Pauker. Ei, nici chiar aşa! Deşi cei care cred că „comisăreasa” Moscovei în România era o stupidă, se înşeală. Cum ar putea „comisăreasa” Washington-ului să fie astfel?!
Popor! V-a fost sete de corupţi ca de vinurile, soiuri-soiuri, din beciurile domneşti? V-am dat gârlă! Asta este a doua chestie cu trestie pe care ne-a arătat-o Codruţa la televizor. Avem „în stoc” 7000 de dosare… mai mai să le răstoarne pe jos în televăzul naţiei. Dar ce să-i faci, că nu avem decât vreo 80 de procurori! Cam unul per o sută, per cap de corupt furajat de guvernele zootehniste care ne-au păstorit ‘jde ani… Bie­tele dosare, mucegăite şi pline de praf!… Cine le-o fi lăsat să zacă atâţia ani în fişete?… Nu tot Morar-Kovesi, unul general şi celălalt la DNA, cu schimbul? Când frâna Băsescu s-a rupt, s-a putut apăsa pe acceleraţie! Sute şi mii de kilometri la oră! Ca la aviaţie, spre îngrijorarea Agenţiei Reuters, care zice că defilarea cătuşelor albe sperie investitorii.
Culmea e că la DNA şi PG se intră: miniştru, senator, deputat, primar, preşedinte de orice fel, om de afaceri tunar şi şpăgar, asta ca meserii de bază. Şi se iese… scriitor! Cu operă,  nene! Să trăiască şi nepoţii din drepturile de autor! Gluma lui Sadoveanu, când s-a înfiinţat în proletcultism Şcoala de Literatură, acum e pe invers. Întrebat de un reporter de-atunci, cam câţi scriitori estimează că vor ieşi pe an de la această şcoală, „Ceahlăul prozei româneşti” a râs: „Câţi au intrat!”.
Acum, la noua „şcoală” superioară, ies mai mulţi decât au intrat… Balzacii şi Tolstoii de azi se numesc Becali sau Copos, ca să dau doar doi semianalfabeţi care au învăţat să scrie şi să citească în în­chi­soare… Eminescu a fost arestat pentru opinii! Slavici a făcut vreo 15 ani, tot pentru opinii şi exprimări scrise! Caragiale a fost exilat pentru că scria de proştii şi corupţii din vremea lui! Iar Arghezi, pentru că a scris de baronul von Kilinger (cel mai tare „friţ” de prin Bucureşti-ul anilor ’40) că-i put picioarele, a ajuns la Văcăreşti… Se compară cu „noua filială” a Uniunii Scriitorilor reconvertiţi profesional?! Care trec de la denunţuri DNA direct la opere ştiinţifice de mare răsunet?…  Nu sunt răutăcios, dar mi-a încă odată ruşine! Eu trăiesc din meseria asta, pe bune!
Ţara noastră îşi duce azi zilele privindu-se în oglindă la televizor. Poporul aşteaptă cuminte, ca un copil bun şi ascultător, să primească pâine şi alimente fără TVA de la 1 iunie… În timp ce „elita” politichiei cultivă morcovi…  În locuri… ferite de soare. Şi se aliniază cuminte la coada din ce în ce mai groasă a doamnei, care s-a răsculat şi a spart B.U.B.A…. Ţup, ţup, ţup! Nu vă mai dau NUP! Vă bag pe toţi la ZDUP!

About Ion Mânzală

ION MÂNZALĂ este jurnalist, realizator TV, scriitor şi editor de carte. Luptător vechi pe „frontul anticorupţie”, autorul locuieşte şi îşi desfăşoară activitatea în Braşov.