Home >> România ca spectacol >> Dacă ministrul Sandu „toarnă”, de ce tace ministrul Ialomiţeanu?

Dacă ministrul Sandu „toarnă”, de ce tace ministrul Ialomiţeanu?

Într-o vreme… Nea Bă­sică Trăienică, pe atunci şuviţă mică… l-a cocoţat la fi­nan­ţe­le ţării pe Gigică Ialomi­ţia­nu, un vajnic flăcău politic de pe meleagurile noastre… Că-i băiat ascultă­tor şi „gigea”! Bie­tul deputat împins în faţă, nu ştia prea bine cu ce se mănâncă toată treaba pe la Bucureşti… Pe urmă, s-a prins, s-a făcut că plouă în ministerul păstorit, a executat ce i s-a ordonat şi şi-a văzut şi el de interesele sa­le… Azi un pic, mâine un pic mai mult, anturaj, chestii, ho­teluri, terenuri, clinici, pradă uşoară, biban, caras şi plevuş­că… Fără crap şi somn că ăsta era pescuitul lui Blejnar, care răsturna nă­voadele Fiscului drept în ma­rea tulbure în care naviga cu toate motoarele Marinarul. Ialo se plângea atunci pe la prieteni că el semnează… doar ce zice Blejnar. Hait! Păi, care era minis­trul de fapt? Pe vremea aceea banii strânşi din camăta de partid la Braşov se cărau la Bu­cureşti cu elicop­terul… Decolau de pe platoul Palatu­lui Pionierilor şi aterizau, fie în poala Primei Blon­de a ţării, fie direct pe che­lia – scăfârlia lui „Zeus”.    Dacă ministrul Sandu „toarnă”, „toarnă”, frate, de ce tace mâlc ministrul Ialomi­ţianu? Să fie doar pe motiv de tele…comunicaţii, unde toţi stâlpii au urechi şi vorbesc la microfoane noaptea în somn? Nu cumva, în ograda finan­ţelor păstorită de Ialo, banii tac şi acum mâlc şi se albesc în ditamai spălătoria băsistă-bocistă-udristă-blagistă?
Să jure cu mâna pe o Bi­blie de orice fel, oricine, şi Ialomiţianu, şi fostul prefect Gonţea că, din „cotizaţiile” strânse prin pieţe şi pensiuni de eliberatul condiţio­nat Spă­taru, din asfalt-tango şi învâr­teli imobiliare, banii nu au „smintit” campaniile electorale pedelisto-băsiste, prin aceeaşi metodă divulgată de supăratul Gabriel Sandu!
Bi­ca-Alinuţa a fost scăpată din mână şi a intrat la smotoceala năbădăioasei surori maşteră Kovesi-Codruţa. Şi Georgescu ANI, la fel. Asta e viaţa! Plină de surprize… Dacă fostul ministru al finan­ţelor are ceva pe suflet şi vrea să ne spună, noi îl aşteptăm cu drag în paginile revistei sau în emisiunile pe care le reali­zăm cu toţi braşovenii de is­­pravă. Dacă nu vrea, nu ne su­pă­răm, îi vom mai pune şi alte întrebări publice. K-aşa-i la democraţie… unde şi „câi­nele de pază” are dreptul să pu­nă întrebări… stăpânirii. Oricum, mai blânde decât procuro­ru­l… Marele om de la Fisc, Blejnar (cu vămi cu tot) şi cu un ministru deasupra pus de faţadă şi care dădea doar cu pixul, se ştie, dar încă nu se spune, era cea mai im­por­tantă piesă guvernamentală în sistemul mafiot Băsist. Dar oare ceilalţi miniştri băsişti-bocişti, cât erau obligaţi să strângă fiecare pentru partid? Am aflat doar de „fruntaşa” Udrea până acum…

About Ion Mânzală

ION MÂNZALĂ este jurnalist, realizator TV, scriitor şi editor de carte. Luptător vechi pe „frontul anticorupţie”, autorul locuieşte şi îşi desfăşoară activitatea în Braşov.